28.06.2023.

11:28

Foto: prinstscreen/mup srbije

Hronika

Odloženo suđenje ubici iz Zmajeva! Surovo presudio dedi i babi pa ih opljačkao

Dvostruko ubistvo u Zmajevu dogodilo se 5. jula, kasno uveče, u porodičnoj kući Dragana Manojlovića u Ulici Radoja Domanovića. Istragom je utvrđeno da je Marko u toku noći ušunjao u dedinu kuću i sekirom ubio nesrećne starce na spavanju. Zoru, rođenu sestru svog dede, usmrtio je jednim udarcem sekire u glavu, dok je dedu Dragana iskasapio sa više udaraca po glavi i telu. Nakon zločina je ukrao dedinu "dačiju" i pobegao.

Informer

Policija ispred kuće ubijenih staraca

Zločin je otkriven sledećeg dana, 6. jula, nakon što se Dragan i Zora nisu pojavili na sahrani svoje rođake. Zabrinuta Draganova ćerka, a Markova majka, tog dana je pozvala policiju i prijavila je da joj se otac ne javlja na telefon, da ne otvara vrata, da je bolestan i da živi sa starijom sestrom, koja je takođe bolesna. Patrola policije je iste večeri otišla do Draganove kuće, gde je zatekla dva tela s povredama po glavi i telu.

Informer

 

Marko je odmah označen za glavnoosumnjičenog jer je utvrđeno da je ranije ukrao dedi oko 30.000 evra, zbog čega su bili u sukobu. On je bio u bekstvu do noći između 12. i 13. jula kada je patrola policije u šumi na Vršačkom bregu slučajno primetila "dačiju", vrbaških registracija, a onda i Marka koga su odmah uhapsili.