30.06.2023.

11:30

Foto: printscreen

Hronika

Kostin otac ostaje u CZ-u! Sud mu produžio pritvor za još 30 dana

Pritvor je prema okrivljenom produžen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz suda.

Sumnja se da je Vladimir K. u prethodnom periodu obučavao svog sina Kostu da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Takođe, Vladimir je, kako se sumnja, postupio suprotno odredbama Zakona o oružju i municiji i pravilniku za držanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedno čuvanje, zbog čega je njegov sin 3. maja uspeo da dođe do pištolja "CZ Šedou" i pištolja"Ruger", koje on legalno poseduje.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i detaljno je izneo odbranu.
K.K. nije krivično odgovoran prema važećim propisima,  jer nema navršenih 14 godina života.