30.06.2023.

13:10

Foto: Facebook

Hronika

Batinama ubio dvogodišnju pastorku Petru! Tužilaštvo traži doživotni zatvor za očuha monstruma!

Istraga je trajala četiri meseca. Trebalo je saslušati svedoke, sačekati da se Nikolić vrati sa psihijatrijskog veštačenja zatvorske bolnice u Beogradu, gde je upućen radi procene o njegovoj uračunjivosti na dan ubistva.

Utvrđeno je da je tog dana imao malu količinu alkohola u krvi, što nije uticalo na njegovu promenu svesti. Odnosno, procena psihijatrijskog veštačenja je da je on u momentu zločina bio uračunjiv i tačno je znao šta radi, bio je bio svestan svakog udarca koji je naneo nedužnom detetu.

Da podsetimo, Nikolić je ubio malenu pastorku tako što ju je tukao, šutirao, udarao glavicu o zid, bacao o pod. Obdukcija je pokazala da je na telu devojčice bilo nebrojeno modrica i nagnječenja, da joj je naprsla lobanja i od siline udaraca pocepana jetra.

Istog dana kada je ubio dete, Miloš je uhapšen. On do danas nije pušten iz pritvora ni jedan dan, a najverovatnije više nikada neće napustiti zatvorske zidine. Njemu se produžava pritvor na svakih 30 dana i biće iza rešetaka sve do izricanja presude.

Kada ga je policija privodila, on je samo rekao: "Malo sam je tukao, nerviralo me što samo plače". Nakon hapšenja, njemu je dodeljen advokat po službenoj dužnosti. Od tog momenta, verovatno po savetu advokata, nadležnima nije rekao ni reč. Na saslušanju se branio ćutanjem.