30.06.2023.

15:06

Foto: printscreen

Hronika

Urednik Tabloida Milovan Brkić izneo odbranu: Smestio mi je politički agent provokator!

- Tokom skupa 'Srbija protiv nasilja', na kojem sam se slučajno zatekao, jedna nepoznata osoba me je pitala za mišljenje. Ja nikog nisam pozivao ni na šta. Nisam primetio da me snima. Uveren sam da je to bio politički agent provokator - izjavio je Brkić u svoju odbranu.

Nije sporio da se on nalazi na snimku, objavljenom u javnosti, i da govori o mladićima "koji puškom izgleda treba da reše sudbinu Srbije", ali je istakao da je to rečeno samo figurativno.

- To je rečeno iz besa - naveo je novinar.

Zahtev njegove odbrane da ga puste iz pritvora u kojem štrajkuje glađu, zbog čega mu je ozbiljno narušeno zdravlje, sudija Dušan Agatonović će odmah proslediti vanraspravnom krivičnom veću na odlučivanje, jer tako zakon nalaže.

Advokat Vladimir Gajić, koji brani Brkića, je naveo da je ovo optužba "za verbalni delikt" i osveta režima prema novinaru koji ga bespoštedno kritikuje te izraz prezira prema slobodi javne reči.

- Neko bi ovo možda mogao da tretira kao političku nekorektnost, ali nema čak ni prekršajne odgovornosti - istakao je Gajić.

Tužiteljka Ljiljana Komnenić je iznela stav da je Brkić "kao odlični poznavalac prilika bio svestan šta govori", kao i posledica toga.