01.07.2023.

18:39

Foto: Tanjug

Hronika

(VIDEO) Gerilska obuka budućih žandarma: Pravi specijalac mora da istrči 30 kilometara i nosi 40 kila!

Luković je kandidatima poručio da budu istrajni i snažni i da se potrude da uspešno završe selekcionu obuku i postanu deo porodice posebne jedinice Žandarmerije.

- Od vas očekujem da s ponosom i dostojanstvom nosite uniformu ove jedinice. Da budete oslonac narodu i državi i spremni da u svakom trenutku obavite zadatak koji se pred vas postavi. Da čuvate i branite suverenitet i bezbednost naše Srbije - istakao je general. 

Ukazao je da kandidate, nakon selekcione, očekuje osnovna obuka za Žandarmeriju posle koje će stati rame uz rame sa svojim kolegama u jedinici, spremni i obučeni da obave najsloženije bezbednosne zadatke. 

Od 368 prijavljenih kandidata, na selekcionu obuku za prijem u Žandarmeriju odazvalo se 152 kandidata, od  kojih je do sada odustalo ili palo na eliminacionim ispitima 55.

Informer

Kandidate, koji izdrže ovaj deo obuke, očekuje završni ispit u vidu borbenog marša od oko 30 kilometara, sa borbenom opremom, naoružanjem i rancem sa oko 40 kilograma težine.

Nakon uspešno završene obuke i ispita, kandidati koji prođu biće upućeni u odrede Žandarmerije, gde će pohađati Osnovnu obuku u trajanju od 45 dana. Na šta sve budući kandidati moraju da budu spremni, pogledajte u videu.