01.07.2023.

22:40

Foto: PrintScreen/Društvene mreže

Hronika

Provodili se u kafani pre krvavog pira: Ubio ljubavnicu pa sebe, jer nije htela da živi sa njim!

Kobne noći, Ana i Tibor su se u kafani provodili, a kada su izašli i otišli u njegovu kuću preko puta, niko nije ni slutio tragediju. 

- Pili su i provodili se, pa su otišli kod njega kući. Sumnja se da se par pre toga sporečkao, jer Ana nije želela da se preseli kod njega. Komšija je začuo dva pucnja oko 21.30 časova, malo nakon što su ušli u kuću. Prestravljeni čovek je uleteo i zatekao ih mrtve u lokvi krvi. Tibor je Anu pogodio hicem u glavu, a potom je sebi pucao u usta. Njegova nepokretna majka bila je u drugoj sobi, jadnica ništa nije mogla da uradi - naveo je tada sagovornik upućen u slučaj.

Meštani Telečke ispričali su da su Balaš i Kabokova dugo bili u vezi, ali da nisu živeli zajedno. Nesrećna žena je, kako su rekli, iza sebe imala turbulentan brak i zbog toga je bila oprezna. Više puta se vraćala bivšem mužu, sa kojim je imala dvoje dece i jednog unuka:

- Tibor je bio poznat kao čovek zaljubljive prirode, ali i veoma ljubomoran. Kad upozna ženu, postane opsednut njome. Tako je bilo i tada, a nesrećna Ana bila je lepa žena. Svi u našem selu gledali su je s divljenjem, imala je neku posebnu energiju, što je njemu izuzetno smetalo. On ima staru i nepokretnu majku, želeo je da neko brine o njoj i domaćinstvu. Anu je već dugo ubeđivao da dođe u njegovu kuću da živi s njima, ali je ona to odbijala... 

Ljudi iz kafane su, kao i komšije, začuli pucnje i potrčali ka Tiborovoj kući. Međutim, gazda lokala je izleteo i počeo da ih moli da se vrate zarad svoje bezbednosti. On je pomislio da naoružani Balaš šenluči i da će povrediti nekoga. Svi su se šokirali kad su shvatili da je ubio Anu, pa sebe.