03.07.2023.

12:05

Foto: printscreen

Hronika

Maloletnik zbog "teritorije" potegao nož u Žarkovu, jednog usmrtio drugog teško povredio

Kako nezvanično saznajemo napad se dogodio oko 20 sati na betonskoj pešačkoj stazi koja se nalazi pored škole "Miloš Crnjanski"u Žarkovu, okružena šumicom.

- Neposredno pre napada, četvorica mladića i jedna devojka sedeli su na stepenicama. Tu su bili M. A., B. D. i još dvojica mladića, kao i devojka koja ima oko 25 godina. Sumnja se da je im je maloletnik prišao i započeo svađu sa njima - objašnjava izvor Informera, upoznat sa slučajem, i dodaje:

Informer

 

Navodno je rekao je da je to njegova teritorija i da oni nemaju šta da traže tamo. Prvo mu je prišao B. D., a maloletnik je potegao nož i počeo da ga bode. Videvši šta se dešava, M. A. je priskočio u pomoć prijatelju i pokušao da ga raydvoji od napadača. Međutim, pomahnitali maloletnik je i njemu zadao više uboda nožem po grudima. Povrede su bile takve da je nesrećni M. A. preminuo na mestu

Prema rečima našeg sagovornika, napadač je odmah potom pobegao.

- Obaveštena je policija, kao i Hitna pomoć. Lekar je konstatovao smrt mladića M. A., dok je ranjeni B. D. prevezen u Urgnetni centar. Policija je istog trenutka raspisala potragu za napadačem. Dat je opis napadača i on je, zahvaljujući brzoj i efikasnoj akciji policije, uhapšen. Policija je maloletnika, osumnjičenog za ubistvo i pokušaj ubistva, uhapsila u okolini Banjice - objasnio je naš izvor. 

Informer

Očevici jezivog napada kažu da je prizor na mestu ubistva bio užasan. 

- Šumicom pored škole odjekivali su jauci povređenog mladića, ali i sirene Hitne pomoći i policije. Sumnja se da je maloltnik dilovao narkotike i da je verovatno iz tog razloga napao mladiće, jer su sedeli na njegovoj "teritoriji" - rekao je naš sagovornik. 

Uhapšeni maloletnik biće saslušan u Tužilaštvu za maloletnike. Istragom će biti utvrđeno šta se tačno dogodilo, kao i koji je motiv napada. 

Informer

 

U međuvremenu repoter Informera obišao je mesto zločina pored Osnovne škole "Miloš Crnjanski" u Žarkovu.

- Uviđaj je obavljen noćas, ali po ustaljenoj proceduri policajci još neko vreme obezbeđuju mesto ubistva - naveo je naš sagovornik.