03.07.2023.

15:52

Foto: Informer

Hronika

Majka ubijenog policajca i njegove sestre u Duboni: Ostali smo bez naša dva anđela, ne želimo da živimo sa ubicama

Nesrećna žena oglasila se na društvenoj mreži gde je navela da se za dva meseca ništa nije uradilo po pitanju iseljenja porodice Blažić iz njihovog sela.

"Dva meseca je prošlo od kako je monstrum ubio moja dva anđela i jos ništa nije rešeno povodom toga. Policija čuva njegove bližnje i oni žive normalnim životom. Tako da mi moramo sami sutra idemo kod načelnika policije da vidimo šta je sa obećanjem da se Blaći isele iz Dubone", piše nesrećna majka.

Informer

Ona ističe da viđa majku dželata njene dece. 

"Uroševa majka posle popodnevne dremke izlazi iz kuće pospana, jer smo je mi prekinuli, i dolazi kod mene da pravda ubicu. Urošev deda, koji nije ni saslušan, priča da je ubica sve njih tukao, a snaja ga ućutkuje da to ne govori pred nama", piše ogorčena majka, i dodaje:

"Traži da je mi ubijemo i podmeće se mom suprugu da je udari, da bi on otišao u zatvor.  Uroševi brat i snaja odbijaju da svedoče jer, naravno, imaju svašta da kažu. Znači, i dalje ih štiti neko. Ukoliko ne odreguje država na naš apel, moraćemo da organizujemo ljude iz Dubone i Malog Orašja i da rešimo na drugačiji način. Ja ne mogu da podnesem da živim u istom selu sa ubicama"

Informer

Podsetimo, pre tačno dva meseca Uroš Blažić je u Malom Orašju kod Mladenovca počeo svoj krvavi pri. Blažić je došao na igralište u Malo Orašje, gde se grupa mladih okupila, između ostalog, kako bi i skromno obeležili to što je njihov prijatelj postao ujak. Pomahnitali Blažić je zapucao i ubio Marka M. (18), Aleksandara M. (18), N. M. (15), Lazara M. (20) i Nemanju S. (21), a teško je ranio Petara M. (26), koji je nakon 50 dana borbe za životom preminuo. 

Nakon Malog Oršaja,  na putu ka Duboni, ranio je četiri muškarca koji su nameštali ogradu, a nakon toga je u školskom dvorištu ubio mladog policajca, njegovu sestru i njihovog druga. 

Uroš Blažić je saslušan i još je u pritvoru, a iza rešetaka su, zbog nelegalnog oružja, i njegovi otac, ujak i brat.