04.07.2023.

14:36

Foto: MUP Srbije

Hronika

Tužilaštvo reagovalo! Podignuta optužnica protiv trojice dilera koji su uhapšeni u Barajevu (FOTO)

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljeni su Milinko Š. (39) i Vidoje Š. (30) iz Berana i Dejan I. (25) iz Beograda, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva.

Njima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Postoji opravdana sumnja da su Milinko Š. i Vidoje Š. 7. juna došli vozilom marke BMW na dogovorenu adresu u Barajevu i parkirali se u dvorištu kuće, a ubrzo je vozilom " alfa romeo" stigao je i Dejan I. i parkirao se iza "BMW".

Nakon što su Vidoje Š. i Dejan I. izašli iz vozila i počeli da razgovaraju, usledilo je lišenje slobode okrivljenih. Pripadnici Službe za borbu protiv droga tom prilikom pronašli su ukupno 2,9 kilograma heroina koji se nalazio u "BMW" na podu ispred suvozačevog sedišta i u improvizovanom bunkeru ispod ukrasne lajsne instrument table ispred suvozačevog sedišta, dok su u gepeku pronađene digitalna vagica za precizno merenje i gumena rukavica na kojoj je detektovano prisustvo kokaina. U vozilu " alfa romeo" pronađeno je 1.300 evra i 9.900 dinara.