04.07.2023.

15:51

Foto: prinstscreen

Hronika

Poznat motiv trovanja oca i deteta iz Pirota, evo u kakvom su stanju!

Kako Informer pacijent M. J. (28), koji je hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Kinike za endrokrinologiju, primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem sone kiseline.

Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali zbog stepena i vrsta povreda, smatra se da je u životno ugrožavajućem stanju.

Pacijent (2), smešten je u intenzivnoj nezi Kinike za pedijatriju UKC Nis, gde čitav tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje. Trenutno je vitalno stabilnih parametara i data je kompletna terapija po protokolu.

Zbog specifičnosti povreda-opekotina i korozivnih promena kože lica i ustiju, lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja.

Ostavila ga žena

Nezvanično saznajemo da je oca deteta nedavno ostavila supruga i on se zbog toga odlučio na ovaj suludi čin. Informacije koje govore o trovanju na vašarištu u Pirotu nisu tačne, zato što u ovom gradu već nekoliko godina ne postoji ovakvo mesto.