04.07.2023.

17:32

Foto: printscreen

Hronika

Advokatica odbrane o ubistvu Srpkinje: Telo Ane Volš nikada neće biti pronađeno!

Advokat za krivična dela Rejčel Fiset iz Los Anđelesa, govorila je u intervjuu o verovatnoći pronalaska Aninog tela u ovoj fazi istrage, kao i o šansama da se njen suprug osudi.

- Čini se da je malo verovatno da će telo žene ikada biti pronađeno, pre svega jer internet pretrage osumnjičenog muža sugerišu na to da ga je vrlo verovatno rasparčao posle ubistva. Ipak, ima mnogo dokaza protiv njega koji mogu biti dovoljni - pre svega mislim na internet pretrage preko kompjutera, u vreme kada je nestala, kao i tragove krvi na nožu koji je pronađen u podrumu njihove kuće u Kohasetu u državi Masačusets i na testeri i Aninoj odeći iz kontejnera - smatra Fiset.

Ona je takođe podsetila na razvoj događaja koji je objavljen u javnosti u poslednjih nekoliko meseci - da je Ana imala aferu sa muškarcem u Vašingtonu, da je planirala da preseli svoje sinove tamo kasnije tokom godine, kao i da su tužioci prikupili dokaze koji ukazuju na to da je Brajan bio upoznat sa tim ti da su on i njegova majka Dajana platili privatnog istražitelja da je prate.

Fiset je još navela da je moguće da će vlasti proglasiti Anu tehnički mrtvom pre suđenja, te da u nekim slučajevima pojedinci i dalje mogu biti osuđeni i bez tela:

- Okrivljeni može biti osuđen za ubistvo u slučaju jakih posrednih dokaza, čak i kada nema tela. Odsustvo tela otežava tužiocu da prevaziđe osnovnu sumnju da okrivljeni nije počinio krivično delo. Ali, tamo gde su dokazi jaki, kao što je to u ovom slučaju, mislim da problema ne bi trebalo da bude.