04.07.2023.

21:25

Foto: D.K.

Hronika

Otac kiselinom pokušao da otruje sina (2) pa sebe! Prevezeni u bolnicu, a evo u kakvom su stanju (FOTO)

Piroćanac M.J. i njegov dvogodišnji sin na ovom mestu otrovani su kiselinom i sa teškim povredama zbrinuti najpre u pirotskoj Opštoj bolnici, a zatim prebačeni u niški Univerzitetski klinički centar.

Danas na livadi nema nikakvih tragova koji bi svedočili o sinoćnjoj porodičnoj drami. Na tom mestu zatekli smi samo ovčara Jovana koji je kazao da o ovom događaju ne zna ništa ali da je "vašarište" postalo ozloglašeno mesto.

- Tu se noću skuplja svakakav svet. Evo možete da vidite da su tu palili gume – pričao je  Jovan pokazujući zgarište i spaljene žice. 

Informer

Mesto gde su se otrovali otac i sin

O događaju koji je danas  potresao Srbiju  nije znao ništa.

- Jutros sam došao ovde, nisam video ništa neuobičajeno. Prvi put čujem od vas o tom trovanju – dodao je Jovan.

Pokušao da presudi detetu pa sebi

Reporter Informera obišao je i kuću u kojoj živi M.J. sa sinom, ali okupljeni rođaci nisu preterano bili raspoloženi za razgovor.

Pirotska policija radi na rasvetljavanju događaja, a prema nezvaničnim saznanjima Informera, sumnja se da je otac pokušao da otruje dete, a zatim da presudi i sebi.

Za sada nema informacija ni da li je bilo svedoka događaja niti se zna ko je pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Rođaka: "Ne želim da pišete o ovome"

Novinari su se danas okupili ispred porodične kuće M.J. u Pirotu. Okupljeni rođaci kratko su rekli da su otac i sin u bolnici u Nišu. Međutim u jednom trenutku se pojavila izvesna rođaka, koja je okupljenim novinarima poručila da se nisu dobrodošli, da se raziđu i da ne pišu o tom slučaju.

Svesni, ali ugroženi

Iz Kliničkog centra u Nišu saopštili su da su i otac i sin u svesnom i stabilnom stanju.

 Pacijent M.J. hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Klinike za endokrinologiju. Primljen je teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca izazvanim ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu.Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan ali zbog stepena i vrsta povreda smatra se da je u životno ugrožavajućem stanju. Dvogodišnji pacijent je na intenzivnoj nezi Klinike za pedijatriju gde tim lekara konstantno prati njegovo stanje, Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, dobio je kompletnu terapiju a zbog specifičnosti povreda – opekotina i korozivnih promena lica i ustiju,lekari će narednih dana odlučivati o daljem toku lečenja – saopštio je niški UKC.