09.07.2023.

09:57

Foto: Printskrin/EPA

Hronika

Srbinu preti kazna od neverovatnih 440 godina! Proglašen krivim za zlostavljanje dece u Montereju

Naime, Milorad je proglašen je krivim za zlostavljanje troje dece, starosti od 9 do 12 godina, u periodu od dve godine, saopšteno je lokanim medijima u petak  u kancelariji okružnog tužioca Montereja.

" Porota je u četvrtak proglasila Miodraga Vuletića iz Montereja krivim po 28 optužbi za zlostavljanje dece"  navodi se u saopštenju tužilaštva.

Informer

Protiv osumnjičenog, koji važi za biznismena, podignuta je optužnica u junu ove godine, a u kojoj je detaljno opisano šta je sve Srbin dve godine radio maloletnim žrtvama, sa čijim roditeljima je bio u prijateljskim odnosima.

- Porota je 1. juna proglasila Miodraga krivim po 28 tačaka iz optužnice, ali se uskoro očekuje konačna odluka suda. U optužnici se navodi da je osumnjičeni zlostavljao decu od 2020. do 2022. godine. Devojčica koja je u vreme zlostavljanja bila stara 12 godina, ispričala je da je napastvovana od strane Miodraga 23. decembra 2020. godine - navode lokalni mediji. 

Njena sestra, takođe mlađa od 14 godina, rekla je istražiteljima da je i sama bila zlostavljana dva do tri puta nedeljno više od šest meseci.

Informer

 

Treće dete, takođe mlađe od 14 godina, izjavilo je da je bila zlostavljana u tri navrata, prema kancelariji okružnog tužioca.

Devojčice su objasnile da najpre nisu smele da prijave Vuletića jer su ga se plašile.

- Ipak na suđenju, devojčice su hrabro svedočile pred porotom. Navele su da su odugovlačile sa prijavom jer su verovale Srbinu i plašile su se da će upasti u nevolju zbog razgovora o zlostavljanju - navodi se na portalima "monterey.ca.us, cbsnews.com".

Prema istraživanjima, ovakvo ponašanja žrtava seksualnog napada vrlo je uobičajeno. Naime, nije retko da žrtve odlažu prijavu seksualnog zlostavljanja, posebno kada je žrtva maloletna i ima blizak odnos sa počiniocem, što je ovde i bio slučaj.

Sve tri žrtve je tokom svedočenja u sudnici pratio Odi, pas iz Službe za žrtve pri Okružnom tužilaštvu u Montereju.

Vuletiću preti maksimalna kazna od 440 godina doživotnog zatvora. 

Prema navodima naših medija Miodrag V., prema rečima onih koji ga poznaju, u Ameriku je otišao devedesetih godina, ali je u Beograd redovno dolazio.

Do devedesetih godina radio je kao vozač u Američkoj ambasadi, a onda je otišao u Ameriku.