11.07.2023.

09:28

Foto: printscreen

Hronika

Azra u zatvoru u Srbiji! Studentkinja osumnjičena za učešće u likvidaciji Eskobara izručena iz Bosne (FOTO)

Nju će prvo saslušati sudija za prethodni postupak, a nakon što joj bude određen pritvor biće smeštena u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora.

Šabanovićeva će biti saslušana i kod zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Podsetimo Azru Šabanović Srbija je potraživala zbog sumnje da je umešana u ubistvo Ranka Radoševića Eskobara (54) u Rušnju, koje se dogodilo 9. marta.

Radošević je likvidiran dok je sedeo u kafiću na pumpi u Rušnju, kada su dva maskirana mladića ispalila hice u njega. Nakon toga su se dali u bekstvo i pokušali su da zapale automobil kojim su se udaljili sa mesta zločina, ali su primećeni, pa nisu uspeli da unište vozilo. To je inspektorima omogućilo da pronađu tragove koji su doveli do hapšenja.

Policija je u štek stanu uhapsila Stefana Z. (28) i Luku V. (26), a sa njima je bila i maloletnica (17), koja je takođe privedena i protiv nje se vodi poseban postupak pred sudijom za maloletnike.

Informer

Istragom je utvrđeno da su u ubistvo umešani i Azra Šabanović iz Tuzle, kao i njen dečko Marko Pjanović iz Brčkog. Za njima je raspisana međunarodna poternica. Ona je uhapšena 15. marta u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu, a istog dana u Bijeljini je priveden i Pjanović.

Pjanović je izručen Srbiji 6. jula i nalazi se u pritvoru.