13.07.2023.

19:40

Foto: rina.rs

Hronika

Fatalna jurnjava na motoru: Jedan mladić poginuo, drugi u kritičnom stanju!

Nastradali A. Ž. je živeo sa roditeljima u Italiji i trenutno je bio na odmoru, dok je njegov drug D. P. zaposlen u Rudniku bakra Majdnapek.  

- I vozač i suvozač  nisu imala zaštitne kacige. Nastradali je, usled snažnog udarca pri padu sa motora, zadobio frakturu lobanje koja je dovela do smrtnog ishoda. Drugi mladić ima povrede glave, trbuha i ostalih organa. Smešten je na Odeljenje neurohirurgije, gde će da mu se uradi snimanje skenerom i odradi detaljnja dijagnostika. Za sada je u stabilnom stanju - izjavila je za Informer dr Vladica Petrović, lekar Opšte prakse u Domu zdravlja u Donjem Milanovcu. 

Telo A. Ž. preneto je na obdukciju, a nakon okončanja istrage znaće se tačan uzrok koji je doveo do ove tragedije. Za sada se pretpostavlja da je u pitanju neprilagođena brzina.

U selima Topolnica i Mosna muk i tišina. Meštani su u neverici šta je zadesilo dve porodice na Petrovdan.  

- Ovo je katastrofa. Ne možemo još da se oporavimo od nesreće koja se dogodila pre dva meseca, krajem maja, isto motorom. Tada je poginuo mladić iz Donjeg Milanovca, dok je drugi, srećom, izvukao živu glavu. Šta je to što ih navodi na brzu i nekontrolisanu vožnju, da toliko u poslednje vreme ne vode računa i jure drumovima, ne znam. Duboko sam potresena, jer se i sad na putu zatiču ostaci organa. Ovo je nešto najstrašnije što sam videla u životu - priča vidno uznemirena meštanka Mosne, koju smo zatekli kraj mesta udesa.