14.07.2023.

11:09

Foto: D.K.

Hronika

Lekari stabilizovali stanje otrovanih iz Pirota! Dečak pušten na kućno lečenje, otac bolje, ali ostaje u bolnici

- Dete je nakon potpune stabilizacije zdrastvenog stanja otpušteno na kućno lečenje. Njegov otac je hemodinamski stabilan ali i dalje pod konstantnim praćenjem lekara Klinike za endokrinologiju UKC Niš - saopštila jer jutros ova zdravstvena ustanova.

Podsetimo otac i sin su prvo zbrinuti u pirotskoj Opštoj bolnici, a onda su zbog težine povreda transportovani u Niš.

Kako je tada Informer saznao iz bolnice, muškarac je zadobio teške korozivne promene jednjaka i želuca izazvanim ispijanjem sone kiseline. Dvogodišnjak je imao opekotine i korozivne promene lica i ustiju.

Zvaničnih informacija kako je došlo do trovanja kiselinom za sada nema. Prema izjavama svedoka koji su se kobne noći zatekli na mestu "vašarište", otac M.J. je kolima doveo mališana na livadu na Prisjanskom putu gde mu je dao sonu kiselinu a zatim je i sam uzeo korozivno sredstvo.

Inače M.J. živi u centru Pirota, oko tri kilometra daleko od "vašarišta" u kući koja pokazuje da se radi o situiranoj porodici te da materijalno stanje nije bilo razlog njegovog kobnog poteza. Niko od njegovih srodnika nije hteo da komentariše ovaj događaj, a prema nezvaničnim saznanjima M.J. se na ovu odluku odlučio zbog sukoba sa suprugom.