16.07.2023.

23:37

Foto: Narcisa Božić

Hronika

Sremski Maldivi opasni za kupanje! Muškarca (34) "progutala rupa", drugi udario glavom u dno (FOTO)

Nesrećni čovek došao je turistički da poseti popularno jezero, poznatije kao Sremski Maldivi. Prema rečima očevidaca, muškarac je u jednom trenutku ušao u vodu da se rashladi, ali je odjednom nestao.

- Nas nekoliko meštana odmah je po pozivu došlo do obližnjeg kupališta. Čuli smo da se mlad čovek utopio. Došao je sa bratom i sestrom, koji su bili na obali. On je samo ušao u vodu da se rashladi i tu na nekih pedesetak metara, rupa koja se nalazi u tom delu jezera, ga je prosto povukla na dno - priča svedok nesreće.

Prema njegovim rečima, sestra nesrećnog muškarca, koja je videla da nije isplivao, počela je da vrišti i doziva u pomoć.

Informer

Plaža na jezeru

- Jedan čovek, koji je bio u vodi, zaronio je, ali je tu dubina 20 metara,. Ništa nije video - priča ovaj meštanin Bešenova.

Na jezero su ubrzo stigli policajci iz Sremske Mitrovice, ali i ronioci koji su nakon pola sata izvukli telo muškarca.

Samo sat i po ranije, mladić iz okoline Novog Sada, prilikom skoka u jezero sa obližnje stene, zadobio je teške povrede vratnog pršljena udarivši glavom u kamenje.

Informer

Policijski uviđaj

Iz mitrovačke bolnice zbog težine povreda mladić je prebačen u Klinički centar Vojvodine na dalje lečenje.

Divlja plaža opasna za kupače

Dragoljub Laketić, predsednik Mesne zajednice Bešenovo, apelovao je na kupače i posetioce, da izbegavaju kupanje na jezeru.

-Apelujem na posetioce iz Beograda i Novog Sada,  kojih je ovde najviše, kao i žitelje okolnih mesta mitrovačke opštine da izbegavaju kupanje na jezeru Beli kamen. Mada se u pojedinim
medijima ovo jezero, u suštini rudnik i kop nekadašnje Fabrike cementa Beočin, predstavlja i reklamira kao sremski Maldivi, reč je o divljoj plaži, koja nije uređena, nasuta, a što je najopasnije - jezero je puno rupa i duboko i do 80 metara! Istina je da je voda lepe boje, fruškogorski ambijent prijatan, ali ovo nije prvo utapanje na ovom jezeru. Treba ga izbegavati sve dok se ne završi postupak rekultivacije o čemu će građani biti obavešteni - upozorava Laketić.

Podsetimo, kako je Informer već pisao, u toku današnjeg dana dogodile su se još dve slične tragedije.

Telo muškarca izvučeno je iz Dunava kod Titela, a nakon toga kod Lazarevca, spasioci su iz vode izvukli starijeg muškarca.