18.07.2023.

13:25

Foto: Public

Hronika

Žive od poljoprivrede, deca im stalno pomažu na njivi! Komšije u šoku nakon pogibije dečaka kod Topole: Tuga, tuga prevelika...

Kako je Informer ranije pisao, dečak je poginuo kada se neregistrovana traktorska prikolica ručne izrade u kojoj se M.J. nalazio sa bratom otkačila i upala u reku, pri čemu je i brat nastradalog zadobio povrede.

Meštani Blaznave nemi su nakon tragedije koja je pogodila celo selo, jer je, kako kažu, cela porodica poginulog dečaka veoma vredna i dobra.

- Šta da vam kažem....Tuga, tuga prevelika. Živimo u istom selu. Živimo relativno blizu. Porodica koja je tako vredna radna i dobra. Reči nemam da kažem. Deca takođe: dobra, vredna, dobri đaci. Šta da vam kažem - rekla je za Informer M.G. iz tog sela.

Roditelji dečaka su živeli od poljoprivrede, a sa njima su tokom sezone radila i pomagala i njihova deca.

- Svaki dan su sa njima bili na njivi, pomagala u svim radovima. Deca tako vaspitana, kulturna, vredna, ma samo reči hvale za celu porodicu - dodala je meštanka Blaznave.

Od dečaka se na društvenim mrežama opostila i rodbina emotivnim porukama.

Sunce ninino i čičino, anđeli te čuvali - napisala je rođaka uz dečakovu fotografiju.

Podsetimo, nesreća se dogodila juče kada je traktor prelazio most. Nakon nesreće u Klinički centar Kragujevac prevezene su dve osobe. U bolnici je preminuo dečak (13), a teške povrede su konstatovane mladiću (18), rekao je naš izvor.

Z.J., otac dečaka je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog dela ugrožavanje javnog saobraćaja.