18.07.2023.

12:59

Foto: printscreen

Hronika

Saslušanje Koste K u toku! Evo kako ga tužilac ispituje

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, video veza uspostavljena je između psihijatrijske klinike na kojoj se dečak nalazi od 3. maja i Palate pravde u kojoj se nalazi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Saslušanje je u toku, dečak daje iskaz i odgovara na pitanja putem video veze koja je uspostavljena između dve ustanove - kaže izvor.

Kosta K. odgovara na pitanja koja su se odnosila na očevo oružje, koje je kobnog dana uzeo iz sefa i iz njega ubio devet vršnjaka i radnika obezbeđenja.

- Dečak se saslušava kao svedok u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, odnosno zbog sumnje da nije bezbedno čuvao oružje za koje je imao dozvolu - kaže izvor.

Njega ispituje psiholog, u posebnoj prostoriji, na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, u kojoj je dečak-ubica smešten nakon pucnjave u školi.

Informer

 

Njegovo saslušanje prate svi učesnici u postupku - tužilac, kao i advokat oca. Moguće je i da majka dečaka-ubice prisustvuje njegovom svedočenju.

Ovaj razgovor može da se snima i služi kao dokaz do kraja postupka.

- Svi u tom slučaju mogu da postavljaju pitanja, koje dečak-ubica ne čuje, ali čuje stručni radnik, koji ima bubicu u uhu i prilagođava pitanje detetu - navodi izvor "Blica".