21.07.2023.

08:15

Foto: Informer/privatna arhiva/printskrin

Hronika

Kosta odgovarao na pitanja majki svojih žrtava kao robot! Dečak bez trunke emocija i žaljenja pričao o zločinu

Najmlađi masovni ubica na svetu je saslušavan putem video konferencije i dok je on bio u jednoj od soba u Klinici za neurologiju i neuropsihijatriju za decu i omladinu gde je zatvoren odmah nakon hapšenja, tužilac koji vodi slučaj, ali i advokati porodica žrtava, roditelji žrtava i Kostin branilac bili su sudnici u Palati pravde.

Sa Kostom je prvi put od zločina bila i njegova majka Miljana, koja je po zakonu morala da prisustvuje ovom saslušanju, i kojoj je on posle dva i po meseca razdvojenosti postavio samo jedno pitanje:" Jesi li sad zadovoljna?!"  što može da se protumači na različite načine, iako je najviše zvučalo da je osuđuje za ono što je on uradio i da su ga njeno ophođenje prema njemu nateralo da izvrši zločin.  

Kosta je na saslušanju otkrio da nije bio zlostavljan, ali je ipak dodao "možda psihički", a na pitanje tužioca zašto nije prijavio samo je rekao:" Nisam želeo."

Informer

Roditelji Kostinih žrtava

Tokom ovog saslušanja i roditelji žrtava koji su bili prisutni mogli su da postave preko svojih advokata pitanja Kosti, pa je tako jedan majka pitala dečaka da li su mu dolazili drugovi u stan da se druže.

- Dolazili su kod mene, ali nisu mi baš bili drugovi - rekao je bez ikakvih emocija Kosta, a na pitanje da li zna da jedan teško ranjeni dečak izjavio da mu je Ksota bio najbolji drug on je samo kratko rekao:"Ne!" 

Na konkretno pitanje zašto je pucao Kosta je kao robot odgovorio.

- Pogrešio sam, to je bila greška - hladnokvrno je rekao dečak ubica.

Majka ubijene S.N. pitala je Kostu zašto je ubio njenu ćerku akda je nije ni poznavao, a on posle kratkog razmišljanja rekao.

- Ubijao sam redom, svakoga ko je naišao. Žao mi je - bez i malo kajanja rekao je Kosta.