Autor: S. Tasić

21.07.2023.

16:36

Foto: S.T.

Hronika

Skandal u vranjskom pravosuđu: "Nestao" sudski predmet protiv lokalnog kriminalca!

Kantar je inače lokalni kriminalac, osuđivan više puta za razna krivična dela, a nedavno i na 18 meseci zatvora zbog pretnji zaposlenima i vlasnici "OK Radija", na šta je podneo žalbu.

Upravo taj predmet je i nestao iz Višeg sudu u Vranju koji je o tome izdao zvanično saopštenje:

- U vezi sa Vašim zahtevom za informacijama, obaveštavamo Vas da je 20. jula 2022. godine v. f. predsednika Višeg suda u Vranju usmeno obavestio predsednika Osnovnog suda u Vranju da spisi predmeta ovog suda K.br.239/23, u kojem je Dejan Nikolić iz Vranja okrivljen zbog ugrožavanja sigurnosti, koji su Višem sudu u Vranju dostavljeni na odluku po žalbi 12. jula 2023.godine, nisu pronađeni ni posle svestranog traženja.

Kako se ističe, nakon toga je predsednik Osnovnog suda u Vranju doneo rešenje kojim je određeno da će se spisi predmeta  K.br.239/23 obnoviti i da će biti dodeljeni sudiji Jeleni Dimitrijević, koja menja kolegu Bojana Trajkovića koji postupa u naznačenom predmetu, s obzirom da se on nalazi na godišnjem odmoru. 

"Obnovljeni spisi sadrže svu dokumentaciju koja se nalazila u spisima predmeta K.br.239/23. Spisi predmeta su, nakon obnove, odmah dostavljeni Višem sudu u Vranju na dalje postupanje dana 21. jula. Nadležnom tužilaštvu će biti podnete i krivične prijave protiv nepoznatog izvršioca ovog dela", saopštio je i Osnovni sud u Vranju.