22.07.2023.

08:00

Foto: V.J.

Hronika

Misterija pronađenih delova tela u Dunavu kod Kostolca! DNK analiza urađena, ali se i dalje ne zna ko je muškarac pronađen u reci

Alas je, podsetimo, početkom marta prošle godine, na desnoj obali Dunava u mestu Pepelište kod Kostolca primetio da pluta deo tela i odmah obavestio policiju, a od tada traje istraga koja do sada nije imala puno upeha u identifikaciji, ali i utvrđivanju okolnosti kako je nastradao muškarac čiji su delovi tela tog dana pronađeni. 

Ostaci tela se od tada čuvaju, jer upoređivanjem DNK sa podacima iz baze nestalih u Srbiji nije pronađeno podudaranje.

- I dalje ne znamo čije su noge. Kosti se čuvaju za DNK. Pretpostavlja se da nije reč o našem državljaninu ondosno osobi koja je nestala u Srbiji. Tajna je i da li je telo odnosno delovi tela doplutali ili se neko utopio u blizini Kostolca - kaže izvor iz istrage.  

Kako su ranije mediji izveštavali stručnjaci u Nacionalnom kriminalističkom centru u Beogradu su iz butne kosti uzeli DNK koji su po nalogu tužilaštva u Požarevcu koje vodi istragu upoređeno sa podacima iz naše baze podataka nestalih osoba. 

- Obdukcijom je utvrđeno da su delovi tela krupnijeg muškraca, koji se najverovatnije bavio nekim sportom, i da su u vodi bili najmanje pola godine pre nego što su pronađeni - izjavio je tada izvor iz istrage.

Interesantno je da su na nogama bile crne čarape i patike koje i pored tolikog vremena u vodi su ostale u relativno dobrom stanju. 

Inače odmah nakon otkrića mediji su spekulisali da je pronađen fitnes trener Jovo Kecman iz Beograda, za koga se sumnja da je žrtva klana Veljka Belivuka i koji je nestao u septembru 2020. godine, ali je obdukcija i DNK analiza pokazala da nije reč o njemu.