22.07.2023.

10:01

Foto: Printscreen/MUP

Hronika

Pozadina mafijaške likvidacije u Altini! Milan ubijen u obračunu unutar iste grupe

Milan J. je likvidiran 21. juna, nešto posle 14 sati kada se nakon treninga u teretani dovezao do svoje kuće u naselju Altina u Zemunu. Njemu je tada prišao ubica maskiran u dostavljača hrane i izrešetao ga sa osam metaka.

Deset dana kasnije policija je uhapsila Gorana M. (26) koji je označen kao direktni izvršilac ove likvidacije, kao i Darka K. (30), Igora G. (33) i Zorana J. (26) koji su mu pomogli u zločinu.

Iako se u prvom trenutku verovalo da je Milana J. ubila kriminalna grupa koja je preostala nakon hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, istragom je utvrđeno da to nije tako i da je on likvidiran unutar grupe, odnosno da je u okviru veće ekipe čiji su pojedini članovi bliski sa "škaljarskim klanom" došlo do sukoba oko preraspodele tržišta, novca i teritorije.

 - Iako je u prvom trentuku sve ukazivalo da je ubijen u sukobu sa drugom grupom, istraga je pokazala da je on žrtva sukoba unutar iste kriminalne grupe - objašnjava sagovornik iz istrage.

Ubijeni Milan J. je bio blizak sa Nemanjom Bojovićem Hemijom, vođom navijačke grupe "Zabranjeni" Fudbalskog kluba "Partizan", koji je prema operativnim podacima blizak sa pojedinim pripadnicima "škaljarskog klana". Inače Hemija je od početka godine dva puta napadnut, prvo je upucan u noge, a onda mu je na kuću bačena bomba.