22.07.2023.

14:58

Foto: printscreen

Hronika

Otac dečaka ubijenog u Ribnikaru oglasio se na društvenim mrežema: "Ostale su samo uspomene"

Teško je svima, ali najteže svakako roditeljima žrtva i teško povređenih, a otac ubijenog dečaka na društvenoj mreži Fejsbuk objavio je fotografiju svih deset žrtava koje je ubio Kosta. 

Informer

Ispod potresne fotografije na kojoj su sve žrtve nasmejane samo su se nizali komentari, a još jedan neutešni otac ubijene devojčice oglasio se i ostavio svoj kratak komentar "anđeli".

- Bože mili, kako ovo preživeti! Vaša deca su pravi heroji i neka počivaju u miru - piše u jednom komentaru, dok već u drugom stoji:

- Nemam komentar... Plačem svaki dan za svima njima i plakaću dok sam živa. Sad je kasno i ništa ih ne može vratiti. Ostala je samo tuga, tuga i uspomene na njih. Duše naše mile, oprostite nam...

Pre samo nekoliko dana dečakova majka objavila je njegovu nasmejanu fotografiju uz reči: "Voli te mama beskrajno!", njeni prijatelji nisu ostali imuni na ovu njenu objavu pa su joj takođe ostavljali komentare pune podrške i saosećanja.

Informer

Roditelji ovog dečaka, koji je bio talentovani pijanista i izvanredno dete puno potencijala, prvi put su se, podsetimo, oglasili prošle nedelje kada je njegov otac objavio dečakov nagrađeni esej, u kom on govori o planovima za svoju budućnost.

- Obrazovanje u inostranstvu za mene predstavlja jedan veliki izazov na koji ću, nadam se, moći da odgovorim uz podršku mojih roditelja, prijatelja i profesora. Odlaskom u inostranstvo moraću da se prilagodim novom okruženju: drugačijem načinu rada, drugačijoj kulturi, visokim zahtevima akademije... Možda ću morati da učim nove jezike i budem spreman na situacije u kojima ću oslonac imati samo u sebi. Moraću da vodim računa i o svakodnevnom životu a imaću samo 17 godina. Ipak verujem da ću biti spreman - deo je dečakovog eseja i njegovih ambicija prekinutih jezivim zločinom.

Podsetimo 3. maja Kosta je sa dva pištolja i četiri "Molotovljeva koktela" u ranicu odšao u školu. Izvesno rveme je sedeo u dvorištu, a onda ga je čuvar Dragan Vlahović, sa kojim se samo dva dana ranije dopisivao, pozvao u školu, i on je krenuo u krvavi pir. Prov je ubio radnika obezbeđenja i tri dvojčice koje su se slučajno zatekle u holu, a onda je ušao u kabinet isotrije u kojem je njegov razred imao čas i nastavio da puca. Nakon masakra pozvao je policiju i predao se.