22.07.2023.

22:50

Foto: pexles

Hronika

Zločin u Bačvanskoj ulici: Pekar ubijen zbog švaleracije?!

Telo je pronađeno u proizvodnom delu pekare. Radnica je rekla da je Burmundžiju zatekla u klečećem položaju i da joj je bio okrenut leđima, naslonjen na zid.

U prvom trenutku je pomislila da mu je pozlilo i potrčala je da mu pomogne, a onda je videla na njegovim grudima veliku krvavu mrlju. Odmah je pozvala vlasnika pekare i policiju.

Na mestu gde se dogodio zločin nije bilo tragova borbe, zbog čega se odmah posumnjalo da je ubijeni poznavao ubicu. Pljačka kao motiv je momentalno isključena, s obzirom da Savanova torbica, u kojoj je bilo i novca, nije ukradena. Takođe, ništa nije nestalo iz prodajnog dela pekare.

- Proverava se da li je ubijeni nekome dugovao novac, jer je dva puta otvarao sopstvenu pekaru i oba puta je morao da ih zatvori, pa se ispituje da li je nekome ostao dužan. Takođe, na tapetu su i neki detalji iz njegovog privatnog života. S obzirom na iskaze ljudi koji su ga poznavali, Savan je voleo da se zabavlja sa ženama i nije mu bilo bitno da li su u bračnim vodama ili ne. Osim toga, pregledali smo i snimke sigurnosnih kamera sa okolnih objekata i obližnjeg Centralnog zatvora - naveo je Informerov sagovornik iz istrage.

Iza ubijenog Savana su ostali dva sina i ćerkica, iz dva braka. Stanari koji su se snabdevali u pekari "Čarobnjak" kazali su da je on bio odličan pekar.

- Bio je miran i vredan. Koliko se sećam, i žena mu je jedno vreme radila u pekari kao prodavačica. Nikada ga nisam video da se sa nekim svađa ili da je namršten. Dolazio je rano ujutru, a viđao sam ga tokom dana kada zbog vrućine otvori vrata proizvodnog dela. Jednom mi je rekao da ih nikad ne zaključava. Svako je mogao da uđe tu gde je radio i eto šta se desilo - ispričala nam je Savanova mušterija.   

Trojica mladića, koje je Savan učio zanatu, izjavili su za Informer da im je on kao učitelj bio primer:
- Niko nije imao problema sa njim. Nije on neki kriminalac. Bio je divan čovek i ne znamo ko je ovo mogao da uradi.