24.07.2023.

19:32

Foto: Public

Hronika

"Dečače naš, mirno spavaj"...Sahranjen dečak koji je stradao od strujnog udara!

Tragično stradalog dečaka na put bez povratka ispratili su roditelji, braća, rodbina, prijatelji i nastavnici i školski drugari iz OŠ "Dušan Radović".

Od dečaka se oprostila direktorka  škole  Olivera Račić koja je kazala da je Jovan bio radoznalo dete za koga nije postojalo nemoguće.

Informer

Jovan V. je nagazio na strujni kabl tokom oluje

- Današnji dan je najtužniji dan u životu. Кao direktor škole imam najteži zadatak, da se oprostim od svog učenika. Sa nečim možemo da se izborimo, a danas se suočavamo sa tvojim odlaskom. Trebalo je da nas u septembru ponovo nasmeješ sa svojim odgovorima u školskoj klupi. Nisi ni zakoračio u život, a već iz njega izlaziš. Uvek ćemo te se sećati kako trčiš kroz hodnik. Dečače naš mirno spavaj i neka te anđeli čuvaju - kroz suze je kazala direktorka Račić.

Majka Valentina je je neutešno plakala za svojim sinom i samo je kratko prozborila .

- Spavaj s anđelima.

Jovan V. je nastradao  u petak uveče ispred zgrade svoje tetke. On je tog dana oko 18 časova otišao kod drugara da se igra i tamo je ostao tokom oluje. Кada se nevreme smirilo, krenuo je kući i na putu do kuće, kako se pretpostavlja, hteo da svrati do tetke da joj se javi.

Prema nalazima istrage, verovatno je u želji da pokuca tetki na prozor, koji je u prizemlju, nagazio na strujni kabl koji je visio sa bandere koja je oštećena prilikom oluje i rukom se naslonio na strujno sanduče koje je bilo pod naponom. 

Polse toga pao je na zemlju i počeo da se trese. Na žalost, struja je bila jača, i dečaku nije bilo spasa.