Autor: S. Tasić

25.07.2023.

12:06

Foto: Informer

Hronika

Krivična prijava zbog ometanja pravde: Ko je "sklonio" predmet protiv vranjskog kabadahije?

Prema navodima iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, prijava je podneta i zbog falsifikovanja službene isprave.

- Postoje osnovi sumnje da je od 17. jula do 18. jula iz prostorija Višeg suda u Vranju prikriven i uništen predmet Osnovnog suda u Vranju K.br. 239/22 po krivici Nikolića, koji je Osnovni sudu u Vranju dostavio 12. jula Višem sudu zajedno sa žalbama branioca okrivljenog. Tužilaštvo je istog dana podnelo zahtev policiji za otkrivanje izvršioca krivičnog dela - navode iz OJT.

Takođe, Ministarstvo pravde je odmah po saznanjima o ovom događaju pokrenulo postupak nadzora nad radom Višeg suda u Vranju. Ministarstvo će, kako su naveli, posle izjašnjenja predsednice suda preduzeti neophodne mere, imajući u vidu okolnosti slučaja.

- Napominjemo da je predsednica Višeg suda u Vranju podnela krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe u vezi sa spornim događajem i da Visoki savet sudstva i Vrhovni sud preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti - saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Kantar je inače osuđivan više puta, a nedavno na 18 meseci zatvora zbog pretnji zaposlenima i vlasnici vranjskog "OK Radija". On se na presudu žalio, ali je upravo taj predmet misteriozno nestao. Osnovni i Viši sud u Vranju potvrdili su to i obavestili javnost da su formirani novi spisi predmeta.