25.07.2023.

16:25

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Hronika

Stanica u Boru planula zbog instalacija, a struja i voda odavno isključeni?!

Požar je izbio u nedelju u kasnim večernjim satima i gust dim je prekrio veći deo Bora. Pojednim meštanimase učinilo se da se nešto dešava u Rudniku bakra, međutim, veliki plamen koji je zahvatio krov na stanici površine oko 2.000 kvadrata, demantovao je ove tvrdnje.

Gotovo punih pet sati sa podivljalom vatrenom stihijom borio se 21 vatrogasac Borske brigade koji su gasili požar sa pet vatrogasnih vozila.

Požar je lokalizovan i stavljen pod kontrolu u ponedeljak u ranim jutarnjim satima, međutim dugo je sa izgorele krovne konstrukcije kuljao gust dim pa Borani koji žive u okolini kažu da se jako teško disalo.

Kako je došlo do požara na ovom objektu koji nekada slovio za najlepšu stanicu u Srbiji a već davno je izgubio ovaj epitet, utvrdiće detaljna istraga, ali se svima nameće pitanje kako je mogla da se zapali instalacija kako se pretpostavlja, kada su struja i voda na Železničkoj stanici u Boru već godinama isključeni.

Borani su prilično uzmenireni vešću o paljenju stanice, u kojoj na svu sreću niko nije stradao. Brzom intervencijom borskih vatrogasaca sačuvan je inventar kafane koja je radila u sklopu železničke stanice, od koje je sada ostalo zgarište.

- Dvadest godina od kafane živi moja porodica. Sad sve prokišnjava , inventar je izbačen. Nemamo sredstava da uložimo kako bi to sanirali i obnovili, ne znam šta će biti dalje, kaže vlasnica , Radica Jeftić.

Inače, ovo nije prvi put da je pokušano paljenje krova Železničke stanice u Boru. Slično se dogodilo i pre par meseci.