27.07.2023.

13:05

Foto: Branko Pantelić

Hronika

Revolveraš zanemeo: Poznaniku zapalio krevet pa ga sledeći dan izrešetao!

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom periodu.

Prema do sada dostupnim informacijama, osumnjičeni je pucao u poznanika iz osvete zbog oštećenja ruke koju je zadobio pre oko godinu dana, za koju je smatrao odgovornim M. Č.

"Najpre je 24. jula posmatrao njegov stan i čekao da izađe, nakon čega je obio ulazna vrata i ušao unutra. U spavaćoj sobi je na krevet stavio ćebe i zapaljeni časopis, usled čega je krevet počeo da gori. Vatra je kasnije ugašena intervencijom oštećenog. Sledećeg dana, oko 10.20 časova, Ivan N. je došao do stana u kojem M. Č. živi i pozivao ga da mu otvori, što je on odbio. Zatim je nasilno otvorio vrata i iz pištolja ispalio više hitaca u M. Č., koji se nalazio u predsoblju stana, i tako mu naneo teške povrede opasne po život", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni je uhapšen u roku od pola sata, nakon što je policija pokrenula akciju Vihor 3. Teško ranjeni M. Č. je prevezen u bolnicu gde je operisan. Obojica su, inače, od ranije poznati policiji. Spekulisalo se da je obračunu prethodila svađa oko narkotika.