28.07.2023.

09:51

Foto: Tanjug/informer

Hronika

Suze u tišini potekle za Mišu! Na Novom groblju održan pomen ubijenom advokatu Ognjanoviću (VIDEO/FOTO)

Ispred Mišinog groba upaljene su sveće, položeni venci i cveće, a tešku tišinu remetili su povremeni jauci i plač za ubijenim advokatom, čije ubice i naručioci ovog zločina i posle pet godina nisu poznati.

Informer

 

Pre pomena advokatova udovica Sanja Papić nije želela da komentariše istragu povodom surove likvidacije svog supruga, već se oglasila čituljom u kojoj je poručila da ubijeni Miša zauvek u njihovim srcima. 

Mišin sin iz prvog braka Petar, koji je u trenutku ubistva bio uz oca, na pitanje zašto još uvek nije rešeno njegovo ubistvo samo kratko rekao: Šta da vam kažem!

Po završetku pomena, prisutni su se u tišini razišli, samo je Mišin sin Petar ostao na grobu dugo gledajući u spomenik sa očevom slikom.

Informer

 

Podsetimo, advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57), izrešetan je 28. jula 2018. godine u Novom Beogradu. Istraga nije okončana i zvanično je još uvek nepoznanica ko je njegov ubica i ko je naručilac!

Tri moguća motiva likvidacije

Spekuliše se o tri moguća motiva ubistva, svaki je vezan za rat klanova, ali od početka se sumnja da je likvidiran po nalogu kavačkog  klana na čijem čelu je Radoje Zvicer.

Prema prvom, Miša je žrtva nastavljenog rata porodica Bojović i Šaranović, drugi navodi da je to deo sukoba "kavačkog" i "škaljarskog" klana, jer Bojovićeva grupa sarađuje sa „škaljarcima” i kao treći - Ognjanović je ubijen zbog sukoba unutar Lukinog klana, jer je druga struja želela da ukloni sve njegove ljude od poverenja i da time oslabi njegov uticaj i moć.

Naročito je aktuelna priča o sumnjama policije da je počinilac ubistva neko od članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, za koju se navodi da je srpski ogranak "kavačkog" klana.