31.07.2023.

13:03

Foto: Promo/Informer

Hronika

Igor Srbin se ne smiruje u zatvoru! U ćeliji mu našli zastrašujuće pretnje: Smrt su samo vrata, vratiću se!

Podsetimo, Vaclavić je u Italiji i Španiji osuđen na dve doživotne robije zbog pet ubistava. Pošto je uhapšen na Pirinejima, ostao je da robija u Španiji. Igor Srbin je okarakterisan kao "izuzetno opasan" zatvorenik i podleže najrestriktivnijem stepenu nadzora.

Prema navodima španskih medija, on je čuvare povredio dok je bio u zatvoru u Duenasu. Kod njega su u ćeliji, detaljnim pretresom, kasnije nađene beleške u kojima preti tim istim čuvarima koje je povredio.

- Igor je tada zapretio da će ubiti svakog ko uđe u njegovu ćeliju. Ceduljice, koje su čuvari otkrili u njegovoj sobi, više su nego zastrašujuće. Nađena su tri lista papira na kojima su bile krajnje zbunjujuće i šifrovane poruke. Na prvoj strani bile su ispisane reči i fraze na španskom jeziku, a na kraju te strane pisalo je: 'Prvi deo je završen!' Druga stranica je u potpunosti prekrivena brojevima, tačnije nulama i jedinicama, kao neka vrsta binarnog koda. Treći list papira napisan je na italijanskom jeziku - prenose tamošnji portali.

Kako dodaju, poslednja strana je bila puna jezivih pretnji čuvarima koje je prethodno ozledio i na osnovu kojih je zaključeno da priprema novi napad:

- 'Vreme je samo prozor, a smrt su samo vrata'. A potom je pisalo: 'Vratiću se i potražiću svakog od vas'!

Ispostavilo se u martu ove godine, kada je doživotni robijaš išao na jedno od saslušanja, da je ispod garderobe stavio otpatke svinjskih kotleta sačuvane od jedne večere. Te koske su bile naoštrene i nesumnjivo je da je Igor Srbin i tada planirao incident.