01.08.2023.

13:19

Foto: Printscreen, Google maps

Hronika

Komšija je gledao kako mi dete umire! Majka dečaka kog je ubila struja neutešna: Kabal je visio do zemlje...

Majka dečaka A.M. u razgovoru za Informer navela je da ne zna tačno kako se tragedija dogodila, ali da je reč o kablu koji je visio sa bandere za električnu rasvetu. 

- Moje dete neće ništa vratiti, toga sam svesna, ali od 19., od prve oluje taj kabal visi. Zvali smo i prijavljivali nadležnima da ga uklone, ali niko to do sinoć nije uradio. Sada i ne moraju da ga diraju. Taj kabal je bio spušten do zemlje!  - priča očajna žena koja je u svega nekoli trenutaka ostala bez sina. 

Informer

 

Prema njenim rečima kuća ispred koje se tragedija dogodila nije napuštena, kako je to ranije objavljeno. 

- Tamo živi komšija koji je gledao kako mi dete ubija struja na ulici ispred njegove kuće. Nije mogao da pomogne. Sada hoće tu kuću da proda jer mu je teško - rekla je potresena žena.

A.M. majka nastradalog dečaka kaže da je pre nekoliko dana nastrdao njen teča, a dečakov ujak. 

Ona se inače ranije danas na društvenim mrežama oglasila potresnim rečima objavljenim iznad fotografije sina.

Informer

 

" Sine moj, oči moje lepe, Anđele moj, počivaj u miru, sa sobom si odneo i mene. Uvek ćemo te voleti .." napisala je nesrećna žena. 

Prema rečima komšija neposredno pre tragedije A.M se igrao sa drugovima.

- Igrao se sa drugovima tu, ispred naše kuće. Preskakao je kantu za smeće. U jednom trenutku, dok je skakao, jedna od žica obmotala mu se oko noge. On ju je uhvatio rukom i struja ga je udarila. Bilo je strašno. Sva deca su se razbežala - rekla je jedna od meštanki u Bačkoj Palanci.

Podsetimo, u Bačkoj Palanci za vreme oluje od strujnog udara nastradao je muškarac Z. Ž.(66).

Z.Ž. je nastradao u noći između 21. i 22. ovog meseca. Nesreća se dogodila sinoć oko 1.30 sati u Ulici Cara Lazara u Bačkoj Palanci kada je muškarac izašao iz kuće i u dvorištu se uhvatio rukama za strujni kabl gde ga je potom udarila struja.Supruga je izašla iz kuće i videla ga kako leži, pozvala je Hitnu pomoć, ali čoveku nije bilo spasa i on je io do tada treća žrtva nevremena.

Informer

 

Ovo je mesto gde se stravična tragedija dogodila

Dečaku nije bilo pomoći

U Doma zdravlja “dr Mladen Stojanović” u Bačkoj Palanci za medije su naveli da su lekari pokušali 40 minuta reanimaciju.

Dete se u toku igre sa drugom decom uhvatilo za žicu pod naponom nakon čega je došlo do udara struje. Nakon dolaska ekipe Službe hitne medicinske pomoći, vatrogasaca i policije, kao i nakon što je obezbeđeno lice mesta, vrlo brzo je započeta reanimacija koja je trajala nekih 40 minuta, ali nažalost bez uspeha. Nakon tog perioda proglašena je smrt- rekla je za portal "NS Uživo"Srđana Krstonošić, v.d. direktora Doma zdravlja “dr Mladen Stojanović” u Bačkoj Palanci