02.08.2023.

23:45

Foto: Informer/Pexels

Hronika

(FOTO) "Što se mene tiče - i ne treba više da žive u ovom kraju": Progovorile komšije nakon požara u kući masovnog ubice iz Mladenovca!

U prilog tome da je požar podmetnut govore i činjenice da je vatrena stihija na Uroševoj kući izbila usred noći, i to prvo na krovu objekta.

Reporter Informera je danas bio na zgarištu Uroševe kuće u Šepšinu i uverio se da je ona u potpunosti devastirana.

Ta kuća je bila opremljena i sređena za udoban život, ali u požaru koji je izbio u noći između utorka i srede izgorelo je sve što je moglo da izgori.

Od nameštaja i instalacija, do bele tehnike.

U unutrašnjosti kuće mogle su se samo videti nagorele gomile šuta od srušenog krova i garež.

Informer

 

Uroševe komšije nisu htele da pričaju o požaru, ali nezvanično kažu da su i oni uvereni da je reš o osveti.

- Što se mene tiče, Blažići i ne treba više da žive u ovom kraju - kratko nam je rekao meštanin Šepšina i udaljio se.

Sticajem okolnosti, baš na dan kad je kuća izgorela, bio je 40-dnevni pomen Petru Mitroviću (26) iz Malog Orašja, koji je preminuo u bolnici kao deveta žrtva masovnog ubice.

Ova kuća se, inače, nalazi na brdu Varovnice u Šepšinu, gde je Uroš živeo sam, dok su mu roditelji i brat živeli u porodičnoj kući u obližnjoj Duboni.

Informer

 

- Požar je izbio oko 1.30 posle ponoći, na krovu, i brzo se proširio na ceo objekat. Kuća je u potpunosti uništena, krov se urušio, ostali su samo goli zidovi. Svakako će predmet istrage biti eventualna osveta porodica i prijatelja Blažićevih žrtava, što je bila potencijalna opasnost o kojoj se mesecima spekulisalo. Zato je porodična kuća Blažića u Duboni pod prismotrom, jer tamo još žive Uroševa majka i brat sa porodicom, dok je kuća u Šepšinu zapečaćena posle pretresa i tamo niko nije ulazio - objasnio je naš izvor.

Informer

 

Podsetimo, Blažić je u krvavi pohod krenuo 4. maja oko 22 sata u Malom Orašju, gde je automatskom puškom ubio šestoro mladih ljudi, a još petoro je ranio.

Uroš je zatim "mercedesom" krenuo u Dubonu, gde je pištoljem ranio još četvoricu meštana koji su popravljali ogradu. Potom je opet seo u auto i 500 metara dalje video društvo koje se okupilo u dvorištu lokalne škole.

Tada je opet uzeo automatsku pušku i ubio još troje mladih, a ranio još četvoro.

Informer

 

Potera za monstrumom trajala je sve do narednog jutra, kada je Blažić uhapšen u Vinjištu kod Kragujevca, u kući svog ujaka.

Potom je 10. maja iza rešetaka završio i otac ubice Radiša Blažić (54), bivši pripadnik Vojske Srbije, nakon što je u njegovoj kući pronađen arsenal oružja i municija.

Takođe su uhapšeni i Urošev ujak Goran G. (49) i njegov sin G. G. (19) iz Vinjišta, pošto je i na njihovom domaćinstvu pronađeno mnoštvo oružja.