04.08.2023.

17:12

Foto: facebook.com

Hronika

Doživotna kazna za svirepog ubicu: Devojku silovali, pa pretukli štapom do smrti!

U trenutku kada je predsednik sudskog veća objavio presudu, salom su se prolomili aplauzi i ovacije "bravo".

Krivaca i Sejdiu su takođe optuženi i za silovanje i pomaganje u silovanju, ali ih je sud zbog nedostatka dokaza oslobodio te optužbe.

- Optuženi Dardan Krivaca oslobođen je optužbe za silovanje, jer nije dokazano da je počinio to krivično delo. Arber Sejdiu takođe, iz istog razloga - rekao je predsednik sudskog veća.

Prema navodima iz optužnice, Dardan je 21. avgusta 2021., oko 10.14 časova, u svom stanu u Uroševcu na silu primorao preminulu Marigonu Osmani na polni odnos, koji je praćen mučenjem, tako što je prvobitno silovao u dnevnoj sobi. Nakon obavljenog seksualnog čina, golu je poslao u kupatilo pa u spavaću sobu.

Marigona je, vremenom, zbog teškog zdravstvenog stanja usled nasilja, izgubila sposobnost otpora te ju je Krivaca još dva puta seksualno zlostavljao. Od 10.56 do 14.43 on je uzeo štap i zajedno sa Sejdijom ušao u prostoriju i udarao Marigonu po različitim delovima tela, nanevši joj veliku fizičku i psihičku bol.

Devojka je od udaraca zadobila višestruke povrede, a smrt je usledila kao direktna posledica prebijanja, hemoragičnog i traumatskog šoka, koji su posledica spoljašnjeg i unutrašnjeg krvarenja od preloma kostiju donje vilice, preloma rebara, leve ključne kosti, vratnih pršljenova.

Došlo je i do epiduralnog i subduralnog krvarenja u zadnjem delu velikog i malog mozga, delimične rupture kičmene moždine na vratu...