05.08.2023.

19:07

Foto: FBI

Hronika

Vojvoda je glavni akter pucnjave u Prištini! Jedan od najtraženijih begunaca FBI ponovo zbrisao!

U pitanju je jedan od najtraženijih kriminalaca, kome već 13 godina bezuspešno pokušava da uđe u trag FBI. I ovaj put je uspeo netragom da pobegne!  

Pored sumnje da je umešan u pucnjavu u Prištini, on ima kriminalnu prošlost u Sjedinjenim Američkim Državama. Nikolaj je, prema podacima FBI, osumnjičen da je umešan u kupovinu velikih količina marihuane i njenu distribuciju iz Kanade u Njujork.

Za njega se navodi da je član kriminalne organizacije "Krasnići organizejšen", te da je osumnjičen za ubistvo i trgovinu drogom.

Poternica za njim raspisana je u maju 2010. godine pod optužbom za prodaju opojnih droga. Navodi se da je kontrolisao narko-lanac od 2003. do 2007. godine. Na nekim fotografijama od sinoć Vojvoda se vidi u društvu 39-godišnjaka koji je preminuo od posledica ranjavanja u kafiću.

Kosovska policija uhapsila je četvoricu osumnjičenih, među kojima je i Andi Pajaziti, poznat kao Talijan, koji je povređen i nalazi se na lečenju u bolnici, dok je Dukađin Nikolaj još u bekstvu.

Na Fejsbuk profilu, koji nosi njegovo ime iako nije poznato da li njime upravlja, piše da je serijski ubica, piše "Reporteri" a prenosi "Kosovo Online".