08.08.2023.

12:34

Foto: printscreen

Hronika

Noina majka poručila ubici: Želim ti do kraja života najgore muke, nek' te Bog kazni!

Policija je u stanu u Beogradu našla delove tela Noe Milivojev. Imala je samo 18 godina. Za njenu smrt osumnjičen je Ognjen D. (33), kome je određen pritvor do 30 dana. U policiji je, navodno, priznao zločin, ali ne i u tužilaštvu.

Noini roditelji juče su dali iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Nakon toga se oglasila i njena majka Boba. Kako je rekla, kada bi mogla da vidi Ognjena, postavila bi mu samo dva pitanja:

"Zašto si mi ubio dete i zavio našu porodicu u bol do kraja života? Kako si imao srca da je ubiješ, a znaš koliko te je volela?"

Boba Milivojev je istakla takođe da želi da ubica njenog deteta "bude osuđen na smrtnu kaznu".

- Nažalost, ona ne postoji u našoj zemlji, pa mu želim da doživi nešto najbolnije i najgore u životu i da se muči dok je živ u najgorim mukama. Ognjene, nek' te Bog kazni - poručuje nesrećna majka.

Ona dodaje da ni u najgorim snovima nije mogla da zamisli da će neko na ovako surov način presuditi "divnom detetu, koje je bilo odličan dak, koga su svi voleli i koji nikome ništa loše nije uradio":

- Noa nas je mnogo volela, a mi ćemo nju zauvek. Samo mogu da kažem, ne dao Bog ovakvu tragediju nikome. Bol koju osećaju njeni sestra, brat, roditelji i familija...

Ognjen D. se tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

"Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je u periodu od 17. juna do 6. jula na svirep i podmukao način ubio Nou Milivojev u stanu u kojem prijavljeno stanuje, u centru Beograda. Kada je Noa, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, došla kod njega u stan, ušao je sa njom u verbalni i fizički sukob te ju je najverovatnije zadavio i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao njeno telo na više delova", navode u Tužilaštvu.

Potom je delove tela rasporedio u veću PVC kutiju, manje PVC bure, jedan manji balon za vodu i jednu PVC kantu, u koju je nakon toga sipao za sada nepoznatu hemikaliju kako bi razložio ostatke pokojne i na taj način sakrio sve tragove. Na saslušanju se Ognjen D. branio ćutanjem.