10.08.2023.

06:42

Foto: Informer

Hronika

Sin se ubio, a njegov otac smešten u ludnicu! Pretio da će zapaliti stan kad su došli da ga isele

Pre samo dva meseca, kako je Informer pisao, Petrov sin Novica Adamović (48) ubio se pod misterioznim okolnostima, a istraga ove tragedije još je u toku.

Kako saznajemo od komšija, Petar je dobio rešenje o prinudnom iseljenju iz stana u Ulici hajduk Veljka, gde je živeo sa sinom Novicom, i to, navodno, na inicijativu Petrove bivše supruge.

Informer

Novica i mesto gde je nađen njegov leš

- Petar, kako smo čuli, godinama nije plaćao račune, ali ni neke obaveze koje je imao prema bivšoj supruzi, pa su se dugovanja nagomilala. Kad sam oko sedam sati ujutro krenuo u prodavnicu, video sam Petra kako pali sveću ispred zgrade, na mestu gde je našao mrtvog Novicu. Nešto kasnije, celu zgradu su okružile policija, Hitna pomoć, vatrogasci... Petar je, kako su mi rekli, pretio da će zapaliti stan i da će skočiti kroz prozor ako ga budu prinudno iselili - kaže komšija.

Posle nekoliko sati ubeđivanja, Petar je juče oko 13 sati odvezen najpre u policijsku stanicu, a zatim je, po ustaljenoj proceduri, smešten u psihijatrijsku ustanovu na detaljan pregled.

Godišnji odmori

Što se tiče Petrovog sina, njega je 5. juna otac našao mrtvog ispred zgrade, a sve je ukazivalo na to da je Novica sam pucao sebi u glavu iz lovačke puške.

Međutim, ono što zbunjuje istražitelje je to što je futrola od puške nađena pored tela, a sama puška, koja je bila umazana krvlju, 30 metara dalje?!?

Po nalogu tužioca, urađena je obdukcija, a uzeta je i parafinska rukavica od Petra i nastradalog Novice kako bi se utvrdilo ko je zaista povukao obarač na pušci.

Sve je dato na forenzičku analizu, a dokazni postupak, kako su nam rekli u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, još nije završen. Istragu su, navodno, usporili godišnji odmori.