10.08.2023.

13:26

Foto: Public

Hronika

Razrešen incidentni tužilac! Fizički nasrtao na suprugu, komšije, vređao policajce!

"Visoki savet tužilaštva je na sednici, održanoj 26. jula, jednoglasno doneo odluku o prestanku javnotužilačke funkcije kojom se Goran Svilar, javni tužilac u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, razrešava sa javnotužilačke funkcije. Shodno odredbi člana 107, stav 6, Zakona o javnom tužilaštvu, obrazložena odluka o prestanku javnotužilačke funkcije objavljena je u Službenom glasniku, broj 65/23, i na internet stranici Visokog saveta tužilaštva", navodi se u saopštenju VST.

Podsetimo, Svilar je 2021. fizički napao bivšu suprugu koja je taj čin uspela da snimi mobilnim telefonom i postavi na društvene mreže. Takođe se fizički sukobio sa komšijom, vređao ga i uništio mu kameru za video-nazdor.

Kada su ga priveli policajci iz  stanice Novi Beograd, izvređao je i njih i odbio testiranje na narkotike!

Sudski postupak protiv Svilara je trebalo da se vodi u Trećem osnovnom sudu, u kome se on pojavljivao kao zamenik tužioca, pa je postupak izmešten. Uporno je izbegavao suđenja i odbijao da primi sudske pozive dok se, na kraju, njegovim postupcima nije pozabavio i Visoki savet tužilaštva koji ga je razrešio.