10.08.2023.

15:35

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Uroš B. bi pobegao da je na slobodi! Produžen pritvor masovnom ubici iz Mladenovca

Kako je saopšteno, iz spisa predmeta i svih do sada prikupljenih dokaza proizlazi da je okrivljeni počinio teško ubistvo i otmicu, te da je neovlašćeno koristio oružje i tuđe vozilo.

"Pravilan je zaključak iz prvostepenog rešenja da postoje okolnosti koje ukazuju na to da će se okrivljeni kriti, odnosno, dati u bekstvo i uticati na neispitane svedoke ukoliko se nađe na slobodi. Imajući u vidu sve radnje, preduzete u relativno kratkom vremenskom periodu kojima je ispoljio naročitu upornost, istrajnost, bezobzirnost, brutalnost i odsustvo empatije, mišljenja smo da postoji opravdana opasnost da bi okrivljeni na slobodi mogao da ponovi krivično delo", navodi se u saopštenju.

Ističe se takođe da je sud pošao od toga da su o ovom događaju informisali svi štampani i elektronski mediji u Srbiji i da je o njemu obaveštena čitava javnost Srbije, kao i činjenice da je Uroš B. počinio masakr samo dan nakon pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gde je učenik Kosta K. (14) ubio devetoro dece i domara, čime je dodatno izazvao i razvio osećaj ličnog straha i nespokojstva.