14.08.2023.

11:43

Foto: Društvene mreže/Tanjug/AP

Hronika

Postoje propusti unutar MUP! Pokrenuta unutrašnja istraga zbog ubistva u Gradačcu: Ništa se ne sme zataškati!

Takođe, dodao je da je unutar MUP u Gradačcu pokrenuta istraga da se utvrdi eventualna umešanost pripadnika MUP u događaje koji su doveli do trostrukog ubistva, prenosi Srpskainfo.

- Po informacijama kojima raspolažemo, stanje policajca je stabilno od početka. Na sreću i druga povređena osoba je u boljem zdravstvenom stanju. I dalje je ugrožena životno, ali stanje se popravlja i nadamo se da će biti dobro - kazao je Dervišagić, pa dodao:

- Razumem interesovanje javnosti, to je razumljivo zbog tragedije koja je zadesila Gradačac, ali morate razumeti da i meni informacije dolaze na kapaljku i nisam direktno uključen u aktivnosti. Ono što znam da je unutar MUP pokrenuta istraga o eventualnoj umešanosti pripadnika MUP u umešanost u ove događaje.

Istraga u MUP

Poručio je da se odgovornost mora utvrditi i da se ništa ne sme zataškati.

- Molim javnost za strpljenje da se istraga dovede do kraja. Odgovornost se mora utvrditi, bez obzira ko je u celom procesu i slučaju kriv. Ništa se ne sme zataškati. Koliko sam mogao urgirao sam na nadležne da se slučaj profesionalno dovede do kraja i da se javnost upozna sa događajima koji su se desili ne samo taj dan, nego koji su i prethodili - rekao je gradonačelnik Gradačca.

Nezvanično, postoje evidentni propusti i insistira se na profesionalnom pristupu procesu do kraja istrage.

- Imam nezvanične informacije da postoje evidentni propusti i još jednom ponavljam, insistiram na profesionalnom i do kraja odrađenom procesu istrage. Očekujem da javnost bude informisana do kraja. Ovo je događaj koji i te kako ima veze sa propustima nadležnih institucija. Ja ću insistirati da se proces dovede do kraja profesionalno i da se ništa ne ostavlja pod tepih - zaključio je gradonačelnik.

Podsetimo, tužilaštvo Tuzlanskog kantona proverava navode da li je policijska službenica MUP-a TK Dženana S., otkrila lokaciju trostrukom ubici Nerminu Sulejmanoviću gde se nalazi njegova nevenčana supruga Nizama.

Prema informacijama "Avaza", lokaciju je, a što utvrđuju i MUP i Tužilaštvo, navodno otkrila ova službenica o čemu je istog dana odmah MUP TK obavestio postupajuću tužiteljku.