15.08.2023.

14:13

Foto: Shutterstock/društvene mreže

Hronika

Srednjoškolci pucali iz pištolja i klicali ime dečaka-ubice! "Užas kako gađaš! Kosta je to radio mnogo bolje"

Čitalac, koji je želeo da ostane anoniman, naglasio je da se incident dogodio prilikom posete nekoliko srednjoškolaca, a da je tome prisustvovala i njihova profesorka iz škole.

- Reč je o grupi petnaestogodišnjaka koji su, kako sam razumeo, bili na organizovanoj ekskurziji na Zlatiboru. Jednog jutra, njih desetak, došlo je u ovaj zabavni park, koji u svom sastavu ima i improvizovanu streljanu u kojoj se puca u mete iz vazdušnog pištolja. Platili su karte i uz moj nadzor počeli da pucaju - naglašava naš čitalac.

Prema njegovim rečima, čim je prvi dečak uzeo vazdušni pištolj u ruke i počeo da puca, krenula su dobacivanja na temu zločina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Informer

Policajci hapse Kostu K.

- Njegovi drugari su odmah povadili telefone, počeli da se snimaju i da jedan drugome upućuju prozivke. Parafraziraću samo neke od komentara: "Ajde, Kosta puca bolje od tebe. Užas, zar nisi video kako je Kosta K. rešetao" - priča šokirani radnik.

Naglašava kako su se deca sve vreme smejala i zadirkivala na račun Koste K., ne shvatajući da ih posmatraju ostali posetioci zabavnog parka, i da se zgražavaju njihovim ponašanjem.

- Vrhunac je dostignut kada je na red da puca, koliko sam shvatio, došao njihov drug koji se zaista zove Kosta. Tada su deca potpuno poludela i počela tog dečaka da dovode u vezu sa tinejdžerom osumnjičenim za masovno ubistvo. Počeli su da mu dobacuju: "Kosta, pucaj sad kao tvoj imenjak. Kosta, nemoj da omaneš, da ne obrukaš imenjaka" - tvrdi čitalac Informera i dodaje da ga je najviše iznenadilo pasivno ponašanje profesorke:

Informer

Policajci hapse Kostu K.

- Ona je sve vreme stajala sa strane i ćutala. Činilo se da joj je čak i bilo zanimljivo kako se deca zabavljaju. Nisam više mogao da izdržim i u jednom trenutku sam im oduzeo vazdušni pištolj i zamolio ih da napuste zabavni park. Nisu se mnogo bunili, ali nisam nešto primetio ni da su se potresli zbog toga.

Sam se prijavio

Podsetimo, 3.maja, Kosta je stavio u ranac četiri "molotovljeva koktela" i uzeo iz fioke pištolje "ČZ Shadow", kalibra 9x19 milimetara i "Ruger MK", kalibra 22 milimetra, za koje je njegov otac imao dozvole.

Tačno u 8.40 ušao je u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza.

Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje VII/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i ubio još šestoro dece.

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, Kosta je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu "jer je psihopata".