16.08.2023.

13:36

Foto: S.T.

Hronika

Opstrukcija lažnog bolesnika?! Kantaru opet pozlilo na suđenju zbog pretnji bivšem načelniku PU Vranje

Međutim, nakon što je sudija Marija Marinković, utvrdila da su ispunjene sve procesne okolnosti, Nikoliću je pozlilo, te je sud odredio pauzu do daljnjeg.

Ročište je bilo zakazano za 10 časova, pa su se i okrivljeni i oštećeni pojavili u zakazano vreme. Nikolića je zatvorska straža dovezla u invalidskim kolicima, te je pristupio suđenju.

Sud je čitavih 45 minuta utvrđivao da li su ispunjene procesne pretpostavke.

Cirkus sa advokatom

Na ročištu nije bilo Nikolićevog advokata, pa je OJT ukazalo da njegovo prisustvo nije obavezno. Ono što je zanimljivo je bilo utvrđivanje toga da li advokat Hristina Đorović ima punomoćje da zastupa Nikolića.

Ni on sam nije mogao da potvrdi da li ga Đorovićeva zastupa, koju je na kraju sud pozvao telefonom da to i utvrdi.

- Ja sam u zatvoru. Tražim da se zbog promene sudskog veća ponovo saslušaju svi svedoci - rekao je Nikolić, obraćajući se sudu.

Đorovićeva se javila iz Grčke, rekavši da “nije angažovana za ovaj postupak”.

Informer

 
Veštaci potvrdili,  Kantar sposoban za suđenje

Veštaci Specijalne zatvorske bolnice iz Beograda su utvrdili da je Nikolić “procesno sposoban da prati suđenje”, čiji su izveštaji danas uzeti u obzir.

Kada su ispunjene procesne pretpostavke za početak ročišta, Nikolić je počeo da otežano diše i da se znoji, zatraživši pomoć lekara.

Hitna pomoć je stigla i intervenisala. Nikolić je odveden u ZC Vranje, a sud je odredio pauzu. Dok su Nikoliću ukazivali pomoć, njegov otac je na hodniku sam sa sobom pričao glasno, govorivši: “Novinari, hoće sakatog čoveka da strpaju u zatvor. Ovo nigde nema. Predsednika hoće u Beogradu da ubiju, niko ne reaguje, novinari ćute, a ovde… sramota”, ukazao je stariji Nikolić.

Na jesen ga čeka novo suđenje

Dejan Nikolić je nedavno osuđen na 18 meseci zatvora zbog pretnji vlasnici i zaposlenima u OK Radiju. Sutra mu ističe kazna od 14 meseci zatvora zbog uništenja imovine OK Radija, a na jesen ga čekaju suđenja zbog pretnji zatvorskim čuvarima u Beogradu i bivšoj devojci.