16.08.2023.

18:14

Foto: Epa,instagram

Hronika

Visoki zvaničnik MUP naredio policajcima u Gradačcu da se povuku! Skandal u BiH: "Ne jurite Nermina, stižu specijalci"

Prema pisanju portala "Crna hronika-BiH", jedna osoba iz vrha MUP Tuzlanskog kantona, naredila je policajcima u Gradačcu, da se "povuku" dok ne dođe specijalna jedinica.

- Ovom naredbom su građani ostavljeni na milost i nemilost Nerminu Sulejmanoviću - naglasio je izvor tog portala.

Portali u BiH objavili su i hronologiju stravičnog zločina u Gradačcu, a sve je počelo prošlog petka oko 09.30 časova kada se Sulejmanović dovezao ispred kuće Nizaminog rođaka Nedima Pamukovića.

Nesrećni muškarac pokušao je da zaštiti Nizamu, ali je Sulejmanović u njega ispalio projektil iz pištolja. Nakon toga je oteo svoju nevenčanu suprugu i njihovo devetomesečno dete.

Policija je odmah dobila dojavu da se desila pucnjava, da je jedna osoba ranjena i da pomahnitali Sulejmanović sa ženom i detetom beži u svom automobilu BMW. 

Nermin Sulejmanović je Nizamu Hećimović oko 11:00 sati odvezao na vikendicu za koju je znao da je prazna. Tu ju je brutalno pretukao i likvidirao, a sve je uživo objavio na Instagramu.

Pomahnitali muškarac zatim se ponovo dao u beg, a naišao je na samo jednu patrolu policije na koju je takođe zapucao.

- Vozio se po Gradačcu, ulazio u trgovinu opreme za lov i ribolov, ulazio u kafiće, u centru grada likvidirao Denisa Ondera, odlazio na benzinsku pumpu, da bi se zaputio u porodičnu kuću porodice Onder gdje je likvidirao Đengiza Ondera i teško ranio njegovu suprugu - navodi izvor iz istrage.

Na kraju je otišao u jednu vikendicu, odakle je snimio svoj poslednji video uživo, a nakon toga je i lociran.

Prema saznanjima portala "Crna hronika-bih", njega je locirala Obaveštajno sigurnosna agencija (OSA).

Nekoliko minuta pre 14 časova, kako navode mediji, Nermin Sulejmanović je pucao sebi u glavu.