17.08.2023.

14:50

Foto: Printscreen

Hronika

Izrešetao mladića, pa pozvao policiju: Počinje suđenje osumnjičenom za ubistvo u Ugrinovcima

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, optuženi bi trebalo kratko da se izjasni o krivici, a odbrana i tužilaštvo da predlože dokaze. Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati glavni pretres, kojem će javnost moći da prisustvuje.

Optužnicom se Bojanu T. na teret stavljaju krivična dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva.

Tužilaštvo je takođe predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne zatvora za krivična dela za koja se tereti.

Informer

 

Sumnja se da je Bojan T, pre osam meseci nakon kraće rasprave sa oštećenim D.D, koji je vozilom BMV X6 došao do kuće gde je okrivljeni živeo kao podstanar, iz neposredne blizine, ispalio pet hitaca iz pištolja u pravcu glave i tela oštećenog.

D.D. je usled nanetih povreda preminuo, dok se Bojan T. automobilom marke “ Škoda octavia” udaljio sa lica mesta. Ne dugo zatim okrivljeni je pozvao policiju i sam se prijavio, nakon čega je lišen slobode.

Informer

 

Motiv likvidacije je, navodno, dug oko kriminalnih poslova sa švercom migranata.

Žrtva je ubijena u bordo džipu u ulici Vlade Obradovića Kamenog u Ugrinovcima. Telo je zatečeno na zadnjem sedištu, sa jednom ranom od metka na glavi. Na mestu zločina pronađeno je ukupno šest čaura. Bojan T., rodom iz Kikinde, sam se predao i doneo pištolj koji je korišćen u zločinu - otkrio je tada naš izvor iz istrage.