17.08.2023.

15:46

Foto: carina info

Hronika

Zaboravio na skupocene satove! Na Batrovcima rekao da nema ništa, carinici mu nisu poverovali! (FOTO)

Slučaj je otkriven 16. avgusta kada je na red za ulaznu kontrolu pristigao "mercedes" stranih registarskih oznaka kojim je sam, prema Bugarskoj, putovao jedan putnik koji je na pitanje carinika da li ima nešto da prijavio, rekao da nema i da sa sobom nosi samo svoj i šefov lični prtljag, navodi se u saopštenju Uprava carina.

Informer

Kada su carinici detaljno pregledali vozilo, u jednom od kofera pronašli su kutije sa tri luksuzna ručna časovnika koje putnik nije prijavio. Reč je o skupocenim satovima marki "Franck Muller", "Audemars Piguet " i "Ulyshe Nardin", čija je ukupna vrednost procenjena na skoro 70.000 evra.

Informer

S obzirom na to da je reč o stranom državljaninu, sproveden je hitan prekršajni postupak, čiji je ishod novčana kazna, kao i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljenih predmeta.

Informer

Podsećaju da se propisi o prijavljivanju vrednije robe na granici odnose kako na putnike koji u zemlju ulaze, tako i na tranzitne putnike koji kroz nju samo prolaze, te kada se roba uredno prijavi, putnik dobija overeni primerak prateće isprave koji predstavlja dokaz da je roba prijavljena na ulazu, te sa njom nesmetano može da izađe iz zemlje.