17.08.2023.

21:12

Foto: printscreen facebook

Hronika

Hitno menjajte sistem, jer će kriminalci preuzeti sve! Poruka građana Gradačca sa protesta

On je kazao da institucije treba da odrade svoj posao i sve činjenice javno saopšte.

- Sad, da li je kriv sud ili je kriva policija, ja ne znam, ali se nadam da će se to brzo utvrditi i prezentovati javnosti. Ako zaista niko nije kriv, onda ne valjaju zakoni. Građani mirnim buntom, uz pomoć medija, mogu pritisnuti i naterati na neku reakciju. Nešto ne štima i oni su svesni toga - rekao je Topalović.

Ističe i da je narod skeptičan i da ima velike sumnje:

- Kada izgubiš poverenje, teško ga je vratiti. Ja mislim da je trebalo u petak ili subotu sa viših organa neko da dođe i kaže da je glavni dok se ovaj problem ne reši. Primaju dobre plate, samo da odrade svoj deo posla. Moramo biti realni, nešto se probudilo i nešto se mora promeniti. Ne mogu da zamislim da će državu da preuzmu lopovi i kriminalci. Zbog ovih stvari ljudi napuštaju zemlju, jer imamo sistem koji pogoduje za svega tri do pet odsto ljudi. Samo za gazde i one koji imaju keš. Njima je država odlična. Kako je ostalim ljudima?

Podsetimo, 11. avgusta Nermin Sulejmanović je krvnički isprebijao pa, prenoseći to uživo, ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović koja se prethodno obratila nadležnima i prijavila nasilje zbog kojeg je sa ćerkicom od devet meseci pobegla iz kuće monstruma.

Ko je učinio propust da se Sulejmanoviću ne izrekne mera zabrane prilaska Nizami i ko mu je otkrio lokaciju na koju se sakrila, tek treba da se utvrdi. Osim supruge, Nermin je ubio i Denisa i Đengiza Ondera te ranio još tri osobe.