19.08.2023.

10:37

Foto: Informer

Hronika

Nastradao u ratu zbog navijačkih grafita! Ubica Demira Jukića još uvek nije uhapšen

Masovna tuča tog 8.juna 2017. godine izbila je oko navijačkih grafita, a Demir je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu, a osim njega, Hitna pomoć je zbrinula još trojicu teško povređenih mladića! Demir je nakon dvanaest operacija i borbe lekar da mu spasu život preminuo, a do dana današnjeg nije poznato ko je te večeri pucao.  

Kako smo tada izveštavali sve je počelo oko navijačkih grafita u ovom delu Novog Beograda, koji je poznat kao "teritorija" "grobara". 

Informer

- Partizanova navijačka grupa "Vandal bojsi" išarala je ceo kraj, ali povremeno su dolazili tamo navijači Zvezde i ispisivali svoje grafite preko njihovih. U četvrtak uveče (8.juna 2017. prim aut.) "grobari" su im napravili sačekušu i izbila je masovna tuča u kojoj su korišćene šipke, kamenice, baklje... - objasnio je dan nakon obračuna sagovrnik Informera iz policije.

I stanari Bloka 72 potvrdili su nam tada da navijači desetak dana ratovali grafitima i da se skoro svake noći čuju vika i nered.

- Ali poslednji obračun je bio strašan i najmasovniji dosad. Da sve bude još gore, to su klinci... Većina njih ima 16, 17 godina ili su jedva punoletni - ispričao je stanar zgrade čiji su ulaz huligani demolirali i dodao:

- Prvo su se čule psovke i prozivanja: "Šta je, pi*ke! Šta hoćete?! Ovde ste došli da se kur*ite!" Pogledao sam kroz prozor i video dve grupe, spremne za obračun. 

Prema rečima, našeg sagovornika,tad su počeli haos i masovna tuča, koja je trajala petnaestak minuta, da se u opštem metežu nije znalo ko koga tuče.

- Udarali su se nekim motkama, a onda je neko ispalio neku raketu i upalio baklju. Tad sam i video da jedan u ruci drži pištolj. Oko njega su se svi odjednom razbežali. Počeo je da puca u gomilu, ispalivši tri ili četiri metka. Nastala je jurnjava, neki su pokušali da pobegnu u zgradu, a druga grupa je pojurila za njima - ispričao je tada stanar zrgade ispred koje je bila tuča. 

Dan nakon huliganskog obračuna policija je, pretražujući Blok 72, pronašla više štekova sa metalnim štanglama, čekićima i kamenicama, što je ukazivalo da su se huligani danima spremali za ovaj navijački obračun i da je vrlo moguće da je bio unapred zakazan.

Iako se očekivalo da će mladić koji je pucao i teško ranio Demira biti identifikovan i uhapšen do današnjeg dana to se nije dogodilo, i smrt mladog navijača je i danas nerešen slučaj.