22.08.2023.

07:29

Foto: Zoran Sinko

Hronika

Ukrao manastirsko zvono iz kapele! Uhapšen lopov iz Pančeva

Kako je Informer ranije izveštavao zvono je bilo na imanju manastira poznatije kao "Vodice. Policija je obavila uviđaj i za manje od 24 sata pronašla je lopova. Nažalost nisu uspeli da spasu zvono, jer im krađa zvona nije odmah prijavljena. 

- Sumnja se da je zvono ukradeno nekoliko dana pre nego što je krađa prijavljena, te su šanse da se zvono pronađe neoštećeno bile male, ali policija je uspela da nađe lopova. Nadam se iskreno da će doboti kaznu kakvu zaslužuje - rekao je sagovornik Informera iz Starčeva. 

Informer

 

U svakom slučaju policija u Pančevu uhapsila je M. H. iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo krađa. 

"Sumnja se da je on,  ukrao mesingano zvono iz kapele u ataru naselja Starčevo, koja je u vlasništvu manastira Vojlovica, a potom ga polomio i prodavao u delovima kao sekundarnu sirovinu. Policija je pretresom stana osumnjičenog pronašla pojedine delove zvona" saopštila je policija. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.