22.08.2023.

15:36

Foto: printscreen

Hronika

Lovac Novica se ubio karabinom za kojeg nema objašnjenja! Istraga stavila tačku na tragediju u Majdanpeku?!

-  Istražni postupak je trajao malo duže zbog određenih okolnosti i godišnjih odmora. Izvršenom analizom bioloških tragova, dokazano je da osim nastradalog lovca Novice Adamovića, nijedna druga osoba nije bila u kontaktu sa puškom, tj lovačkim karabinom.

Na njoj su nađeni samo tragovi nastradalog, kao i zemljani tragovi što jasno ukazuje i potvrđuje iskaz očevica , odnosno prvog meštanina koji je naišao i video beživotno telo Adamovića, pored kojeg je kako je rekao, bila naslonjena puška sa delom na zemlji, kaže za Informer, Ksenija Branković, tužilac Višeg Javnog Tužilaštva u Negotinu, i napominje da se u ovom slučaja radi isključivo o samoubistvu.

Informer

Nerešena misterija mesta gde je pronađen karabin 

Ono što je za sada još uvek misterija, kako je karabin dospeo na 30 metara od beživotnog tela lovca Novice Adamovića, jer je podsetimo pronađen ispod stare šupe u šumarku pokriven limom.

U VJT u Negotinu kažu, da DNK analiza ne moraju uvek biti tačne i pouzdane niti čarobni štapić, koji bi dao tačnu potvrdu u dokaznom postupku. Pa se pretpostavlja da je možda jedna od solucija da je pušku sklonio neko blizak nastradalom.