25.08.2023.

08:00

Foto: informer.rs

Hronika

Bivši bokser ubijen u krevetu hicem u glavu! Likvidirala ga supruga, jer je zlostavljao!

Dva dana kasnije, policija je uhapsila upravo Milana i Brankovu suprugu Ivanu (39) zbog sumnje da su počinili zločin. Naknadno se na optuženičkoj klupi našla samo Ivana koja je odmah priznala da je likvidirala supruga, jer je konstantno maltretirao i tukao. 

- Tokom godinu dana našeg braka trpela sam njegovo zversko mučenje, svakodnevno i na sve moguće načine. Stalno sam bila modra od batina. Nema šta mi nije radio. Jednom me je toliko jako udario da mi je pukla bubna opna i otada ne čujem na to uvo. Nisam imala izbora, jer mi nije davao da ga ostavim i pretio mi je da će me ubiti. I kad bismo spavali zajedno, držao je pištolj pored sebe. A stalno je pucao. I u kući i ispred kuće - izjavila je inspektorima Ivana, inače diplomirani farmaceut.

Kako je dodala, Branko je sa svima bio u nekakvom sukobu i stalno je išao da se razračunava:

- Pošao bi da se bije i terao bi i mene na silu da idem s njim i da to gledam.  Svađali smo se često, posebno nakon što je prodao moj stan u Beogradu da bi vratio dugove za drogu. Godinama se drogirao. Sve pare je davao na kokain. Veče pre nego sam ga ubila, pretukao me je kao nikada do tada. Ušla sam u spavaću sobu, uzela pištolj i otišla od kuće. Vratila sam se sledeći dan ujutru. Spavao je. Probudio se kad sam otvorila vrata i počeo da urla na mene. Uperila sam pištolj ka njemu, povukla oroz i ispalila mu metak u čelo - kazala je Ivana.

Milan Bokan, otac ubijenog, je tokom istrage posvedočio da je sin i njega fizički napadao i kinjio. Iskreno je priznao i da je njegova snaja bila žrtva porodičnog nasilja, ali da nije znao da je počinila zločin.

Reketirao zaštićenog svedoka!

Bokan je, inače, ima debeo policijski dosije. 

Informer

Kuća u Veterniku u kojoj se desilo ubistvo

Bavio se uglavnom iznudama i reketiranjem. U septembru 2008. osuđen je na pet godina zatvora, jer je ispred jednog novosadskog kafića teško ranio Petra Divljakovića (36), zvanog Pera Divljak, bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO). U međusobnoj razmeni vatre, njih dvojica su ispalili deset hitaca, od čega su tri završila u telu Divljakovića.

Bio je hapšen i 2005. zbog reketiranja kontroverznog biznismena Mileta Jerkovića, koji je kasnije postao zaštićeni svedok protiv pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića. Bokan je, navodno, od Jerkovića tražio novac na ime nepostojećeg duga.